Voće i povrće: glavna jela: "Balancane (patlidžani)
SASTOJCI
1 balancana oko 400 g
2 male ili 1 velika rajčica
40 g indijskog orašćiča
3 režnja
češnjaka
3 žličice ribanog
pamezana
sol
papar
bosiljak
maslinovo ulje
POSTUPAK
1. Patlidžan dobro operite, odstranite mu peteljku te ga prerežite po dužini na pola.
2. Pomoću noža i žlice izdubite meso patliđana skoro do kore.
3. Meso sitno narežite i malo posolite.
4. Češnjak sitno narežite, a rajčicu ogulite i narežite.
5. Na malo maslinovog ulja popržite češnjak.
6. Kad češnjak dobije boju dodajte mu rajčice i patlidžane te sve pirjajte na laganoj vatri uz povremeno dodavanje vode.
7. Pirjajte oko pola sata ili dok se rajčice i patlidžani ne raspadnu.
8. Pred kraj kuhanja dodajte sol, sviježe mljeveni papar i bosiljak.
9. Na samom kraju kuhanja umiješajte mljeveni indijski oraščić i parmezan.
10. Polovice patlidžana malo premažite solju.
11. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem te u nju stavite polovice.
12. Svaku polovicu napunite smjesmom te zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta."
utorak, 29. srpnja 2008.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Kinder Lada cake This is very easy to bake cake,its made with soft chocolate biscuit ,bananas and cream of kinder lada cream! Kids love...
-
E pa ovaj sam recept pitala godinama svih koje sam poznavala,al nitko da shvati koji to ja bosanski kolac zelim radit i sad slucajno nadjoh ...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
to sto su igraci pali je zbog jake tramontane an moru ,tog dana Mislim da netrebam pisat recept za ovu svima poznatu tortu! Ako nekom treba ...
-
Ovo je izgleda vikend od kolaca,kako smo tortu popapali,u dva zalogaja to sam za sutra napravila cokoladne kocke...recept je jednostavan a ...
-
U mojoj kuhinji,moram to priznat,nema nekih velikih iznenadjenja! Najcesce se drzim onog sto sam jos od bake naucila! Za ovaj vikend sam se ...
-
najteze mi je smislit sto za rucak,a pogotovo sta moji unuci nevole zeleno,nece jest ni mnostvo tradicionalne dalmatinske hrane al evo laza...
-
moram priznat da sam ja veceras sve sastojke samlila,jer mi se nije sjeckalo,iako je neusporedivo bolja kad se sve sasjecka,i decki vole kad...
-
Ja vec godinama ne mogu zamisliti zivot bez naocala.Nama koji smo navikli na nosenje naocala ,a i koji bas i ne vidimo bez njih jako je vazn...
-
ovo je ispeceni prvi nadijev,kad se ohladi staviti vanilija kremu biskvit je od keksa ,maslaca ,ulja i mljevenog maka Svima preporucam ovu ...
Nema komentara:
Objavi komentar