Voće i povrće: Zapečeni kelj pupčar s lješnjacima:
"Zapečeni kelj pupčar s lješnjacima
2009. kolovoz 29
…a mogli bi sad nešto i kuhat… ha?!
Eto godišnji je proletio brzinom svjetlosti, bilo je kratko, intenzivno i slatko.
Povratak na posao mi nije baš najlakše pao pa sam se prva dva tjedna smo povlačila po tramvaju od kuće do posla. Ne trebam ni govoriti da mi je od same pomisli na kuhanje padao mrak na oči pa samo uglavnom „životarili“ na salatama i sendvičima.
Po povratku prvih histeričnih zagrebačkih vozača, koji od najranijih sati trube i psuju po ulicama, vratila se i moja potreba za kuhanjem. No dobro ove dvije stvari nisu uzročno posljedične već samo znak da se stvari vračaju u svoju kolotečinu.
Ovaj recept je jednostavan i brz, zapravo izvrstan ako vam se ne petlja predugo po kuhinji, a jelo dobro funkcionira i kao prilog i kao samostalni obrok. Ideju sam „popalila“ u posljednjem broju časopisa Dobar tek ali se nisam držala njihovog recepta već sam radila prema svom osjećaju.
SASTOJCI
500 g kelja pupčara (može i zaleđeni)
200 g kiselog vrhnja
2 jaja
60 g oguljenih lješnjaka
½ žlice sitno nasjeckanog češnjaka
½ žlice sitno nasjeckanog peršina
1 žlica ribanog parmezana
sol
papar
POSTUPAK
* Kelj pupčar operite i očistite (ako koristite svježi) pa ga kratko prokuhajte u dosta kipuće vode.
* Lješnjake sameljite. Ostavite koji lješnjak i krupnije mljeven to će malo podići teksturu jela.
* Izmiješajte kiselo vrhnje, jaja i lješnjake.
* Sve dobro sjedinite pjenjačom te dodajte češnjak, peršin, sol i papar.
* U vatrostalnu posudu rasporedite pripremljeni kelj pupčar pa izlijte pripremljenu smjesu od vrhnja po njemu. Na kraju sve posipajte s malo ribanog parmezana.
* Pecite u ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.
* Ako vam vrhnje prebrzo počne hvatati boju prekrijte jelo folijom i nastavite peći. Ja ovaj problem nikad nemam jer imam plinsku pećnicu ali pretpostavljam da ipak svatko od vas zna najbolje kako se njegova ponaša.
Posted by Andrea at 10:54
Labels: glavna jela, lagana jela, prilozi"
Ovo je s bloga moje najstarije kcerke.Bas sam ponosna majka...kako li samo dobro kuha i od kud samo izvuce sve ove prekrasne ideje!!!
subota, 29. kolovoza 2009.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Kinder Lada cake This is very easy to bake cake,its made with soft chocolate biscuit ,bananas and cream of kinder lada cream! Kids love...
-
E pa ovaj sam recept pitala godinama svih koje sam poznavala,al nitko da shvati koji to ja bosanski kolac zelim radit i sad slucajno nadjoh ...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
to sto su igraci pali je zbog jake tramontane an moru ,tog dana Mislim da netrebam pisat recept za ovu svima poznatu tortu! Ako nekom treba ...
-
Ovo je izgleda vikend od kolaca,kako smo tortu popapali,u dva zalogaja to sam za sutra napravila cokoladne kocke...recept je jednostavan a ...
-
U mojoj kuhinji,moram to priznat,nema nekih velikih iznenadjenja! Najcesce se drzim onog sto sam jos od bake naucila! Za ovaj vikend sam se ...
-
najteze mi je smislit sto za rucak,a pogotovo sta moji unuci nevole zeleno,nece jest ni mnostvo tradicionalne dalmatinske hrane al evo laza...
-
moram priznat da sam ja veceras sve sastojke samlila,jer mi se nije sjeckalo,iako je neusporedivo bolja kad se sve sasjecka,i decki vole kad...
-
Ja vec godinama ne mogu zamisliti zivot bez naocala.Nama koji smo navikli na nosenje naocala ,a i koji bas i ne vidimo bez njih jako je vazn...
-
ovo je ispeceni prvi nadijev,kad se ohladi staviti vanilija kremu biskvit je od keksa ,maslaca ,ulja i mljevenog maka Svima preporucam ovu ...
Nema komentara:
Objavi komentar