Pasta recipe/be ready for holidays prepare it now!!!/
RULE:
for 200 gram flour use 1 big egg!
Water only if its necessary!
If you like can add 1tbs of virgin olive oil!

zapocmimo,ja sam stavila 4 jaja i 800 grama brasna

malo posolim jaja i zamijesam ih lagano s brasnom,dalje mijesimo rukom

dobijemo kuglu i ostavimo je da odstoji sat vremene ,pokrivena!

evo tijesto pokriveno i mi idemo pripremiti nadjev

spinat skuhan u slanoj vodi,usitniti i dodati posoljenom mladom siru

nadijev je spreman

tijesto razvaljamo,mozemo i strojem za pastu,manistru

slazemo nadjev

prekrijemo tijestom i radimo letece tanjure

spojimo ih pritiskom viljuske
a zatim od ostatka tijesta mozemo napraviti i druge oblike po zelji!

gotovo,imamo manistre svih oblika


ovo su leteci tanjuri s sirom i spinatom
Najbolje je za blagdane posluzivati domacu manistru,tjesteninu.
Zato se vec sad pripremimo,zamijesimo raznu tjesteninu i spremimo je na suho mjesto ili hladnjak,pogotovu onu punjenu sirom i povrcem moramo spremiti u hladnjak.
RECEPT ZA MANISTRU-TJESTENINU
mjera: 200 grama brasna=2 jaja
malo vode samo po potrebi,
Tijeszo mora biti tvrdo!!!
Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar