utorak, 30. studenoga 2010.
Polpete u tocu
Kad kazem u Zagrebu polpete malo me blijedo gledaju a to jedu svako malo samo zovu fasiranci ili fasirani snicli..al eto jelo je jako slicno polpetama iako nije sasvim isto
Sto reci,lijepo ,ukusno ,tradicionalno jelo..kod nas u splitu se radi od junjetine mljevene,u zagrebu sam naucila da moze i od svinjetine.
Za prosjecnu hrvatsku obitelj od 4 clana dovoljno je pola kilograma mljevenog mesa,z stare zemlje,malo mlijeka,persin,sol,malo usitnjene pancete i zacini po zelji/papar,paprika,vegeta/
PRIPREMA:
Usitnite zemlje,prelijte ih mlakim mlijekom ,malo posolite,dodajte usitnjenog persina,malo vegete,malcice papra,nasjeckanu pancetu,promijesajte..dodajte mljeveno meso,dobro izmijesajte,oblikujte polpete,uvaljajte il lagano u brasno i popecite na vrelom ulju s obje strane.
Kad su gotove zalijte ih pripravljenim pasiranim rajcicama,oko pola litre pasata.Mozete dodati jos zacinskog bilja ili ako volite pikantno papriku ili sl.
Prokuhajte dok se ne stvori lijep gust toc,probajte dal treba jos zacinit,poklopite i nek samo malo odstoji.
Kao prilog lijepo ide kumpir u gotovo svim varijantama kuhanja.
Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Labels:
fasiranci,
fasirani snicli,
kosani odrezak,
polpete,
recept za polpete
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Kinder Lada cake This is very easy to bake cake,its made with soft chocolate biscuit ,bananas and cream of kinder lada cream! Kids love...
-
E pa ovaj sam recept pitala godinama svih koje sam poznavala,al nitko da shvati koji to ja bosanski kolac zelim radit i sad slucajno nadjoh ...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
to sto su igraci pali je zbog jake tramontane an moru ,tog dana Mislim da netrebam pisat recept za ovu svima poznatu tortu! Ako nekom treba ...
-
Ovo je izgleda vikend od kolaca,kako smo tortu popapali,u dva zalogaja to sam za sutra napravila cokoladne kocke...recept je jednostavan a ...
-
U mojoj kuhinji,moram to priznat,nema nekih velikih iznenadjenja! Najcesce se drzim onog sto sam jos od bake naucila! Za ovaj vikend sam se ...
-
najteze mi je smislit sto za rucak,a pogotovo sta moji unuci nevole zeleno,nece jest ni mnostvo tradicionalne dalmatinske hrane al evo laza...
-
moram priznat da sam ja veceras sve sastojke samlila,jer mi se nije sjeckalo,iako je neusporedivo bolja kad se sve sasjecka,i decki vole kad...
-
Ja vec godinama ne mogu zamisliti zivot bez naocala.Nama koji smo navikli na nosenje naocala ,a i koji bas i ne vidimo bez njih jako je vazn...
-
ovo je ispeceni prvi nadijev,kad se ohladi staviti vanilija kremu biskvit je od keksa ,maslaca ,ulja i mljevenog maka Svima preporucam ovu ...
Nema komentara:
Objavi komentar