subota, 18. prosinca 2010.

Keksi od prhog tijesta-bozicni sitni keksi

  • Evo od danas pocinjem s pripremom raznih kolaca za blagdane!
Sigurno a ma bas svaka domacica radi i keksice raznih oblika i ukusa.
Ja osobno volim ove jednostavne,tradicionalne koji me podsjecaju na moju mladost,na lijepe dane provedene uz moju baku...sve mirise na kekse,a taj miris me neodoljivo posjeca na sve lijepo,najljepse iz moje rane mladosti.

S Vama cu veceras ponovno podijeliti ovaj jako stari,jednostavni recept za kekse od prhog tijesta.

Tijesto je jako jednostavno,jeftino a tako ukusno,fino,topi se u ustima i moze jako dugo stajati u kutiji za kekse...sto duze stoje to su bolji i meksi i sladji...i sve ,a ma bas sve lijepo se u njima pojaca...















SASTOJCI:
  • 6 šalica za bijelu kavu brašna
  • 3 šalice za bijelu kavu margarina za kolace ili maslaca ili mijesano
  • 1 šalica za bijelu kavu secera
  • 3 cijela jaja
  • 2 vanilij šecera
  • sok od jedne narance
  • naribana korica narance
  • malo soli
  • pola šalice prošeka
PRIPREMA:

  • U posudu stavite margarin,šećer,vanilija šecer i dobro imiješajte..najprije drvenom zlicom zatim dalje rukom.
  • u razradjenu masnocu dodajte jaja,narancin sok,koricu,prosek,malo soli,lagano mijesajte rukom!!!!
    Sad dodajite brasno..ova smijesa ce vam otprilike popiti 6 šalica brasna..tijesto treba dobro izraditi,mora biti cvrsto al ipak da se moze mijesiti a da se ne mrvi.
  • Od tijesta izradjujte oblike po želji...loptice,jelke,zeke,rošcice...ma sve sta vam padne na pamet.
  • Pecene ukrasiti  staub secerom,cokoladom,mermeladom,preljevima..i to prepustam vama na volju!!
  • Pazite ovo tijesto se treba susiti na temperaturi oko 150 stupnjeva...nikako nesmije izgoriti.
  • Ohladjeno spremiti i sluziti tokom blagdana.





Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi