SASTOJCI/za 6 osoba/
- 1,5 kg junjetine /ramstek ili od strakula,svakako meki dio mesa/
- 3-4 velike glavice crvenog luka/kapule/
- 200 grama suhih sljiva
- 50 grama grozdjica
- 1 cijela kisela jabuka
- 10 kom usecerenih visnji ili iz leda
- 2 dcl proseka
- 1 dcl vinskog octa
- 3 velike jusne zlice koncentrata od rajcica
- list lovora
- grancica ruzmarina
- par listova majcine dusice
- 1,5 dcl mijesanog maslinovog ulja
- soli
- vegete po zelji
PRIPREMA:
- u posudu staviti ulje,nasjeckati kapulu,posoliti je i ubiti na vatri,dodati malo vode tako da kapula sasvim omeksa.
- na omeksalu kapulu dodati meso izrezano na vece cetvrtaste komade
- malo dinstati dok meso ne pusti sok
- sad nadoliti vode pa nek jos malo prokuha
- kad iskuha sva voda meso zaliti prosekom,dodati sljive,visnje,suvice i sitno nasjeckanu jabuku bez kore
- nek kuha od sva voda ne ispari,pa na tako vruce zaliti vinski ocat
- sad sav ocat mora ispariti
- dodati koncentrat rajcice,jos malo zasoliti,dodati aromatsko bilje,zaliti vodom da prekrije svo meso
- kuhati na laganoj vatri uz povremeno treskanje.
- ako volimo dodati zlicicu vegete i soli po potrebi
- mozete i staviti papar ako volite
- kuhati oko 2 sata ,po potrebi dodat vode,al meso mora sasvim omeksati i od svih sastojaka se stvori gusti slatko-kiseli umak
Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Baš mi je ovaj recept trebao! :*
OdgovoriIzbriši