Puricu kupim ali mlince radim sama.Interesantan je podatak da i u poznatoj kuharici "Dalmatinska kuharica" DIKE MARJANOVIC izdanje iz 1962 godine mozemo naci recept za mlince.
I dalmatinci su prepoznali visoku vrijednost i odlican ukus mlinaca.
Jednostavno ih je napraviti,samo malo dobre volje i imamo super ukusne domace mlince.
Vjerujte neusporedivo su ukusniji od kupovnih.
NAMIRNICE:
- 5 velikih cijelih jaja
- malo soli
- oko pola litre toplog mlijeka
- 1 kg glatkog brasna
jaja sa soli zamutite,dodajte toplo mlijeko i dodajite uz rucno mijesanje brasno.Tijesto treba dobro razraditi,nek bude dosta kompaktno.
Kad tijesto malo odstoji ,rastegnite ga s lazanjurom na oko pola centimetra debljine a u velicini tepsije .
Svaki komad napose pecite dok nedobije zlatnozutu boju.
Ohladjeni i spremljeni mogu dugo stajati,kao i sva tjestenina.
Kuhati ih u slanoj uzavreloj vodi,preliti sokom od pecene purice i posluziti.
Nema komentara:
Objavi komentar