četvrtak, 28. kolovoza 2008.

Voće i povrće: Ružice

Voće i povrće: Ružice: "Ružice

SASTOJCI

za tijesto:
400 g glatkog brašna
200 g posnog kravljeg sira
100 g šećera
1 jaje
1 + 1/2 vrećica praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
8 žlica ulja
6 žlica mlijeka

za nadjev:
200g kokosovog brašna
4 žlice kaka u prahu
50 g šećera
2-3 dcl mlijeka
1 žlica ruma

ukrašavanje:
šećer u prahu


POSTUPAK

tijesto:

1. Promiješajte brašno s praškom za pecivo.
2. Dodajte sir, šećer, mlijeko, ulje, jajae, vanilin šećer te sve dobro izmiješajte mikserom il drvenom kuhačom.
3. Kad se sastojci spoje prebacite tijesto na dobro pobrašnjenu adnu površinu i umijesite ga u deblju kobasicu.
4. Razvaljajte tijesto u pravokutnik veličine cca. 45x50 cm.
5. Pripremite nadjev kojim ćete premazati pravokutnik od tijesta.
6. Savijte tijesto u oladu.
7. Narežite roladu 15-16 komada.
8. Kalup za torte (26 cm) s obručem na oprugu namastite te u njega posložite narezane komade. Ostavite prostora između svakog komada jer će tijekom pečenja oni nabujati.
9. Pecite u pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva.

nadjev:

1. Mlijeko zagrijte.
2. Promiješajte ka"

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi