Voće i povrće: glavna jela: "Bakalar u bijelom vinu s bademima
SASTOJCI
600 g smrznutog fileta bakalara
100 ml bijelog vina
20 g badema
3 režnja
češnjaka
2-3 listića
kadulje
1 žličica
gustina
limunov sok
sol
papar
kajenski papar
maslinovo ulje
POSTUPAK
1. Bakalar odmrznite, narežite filete po pola te nasolite i popaprite.
2. Češnjak sitno nasjeckajte.
3. Bademe uronite u kipuću vodu na minutu. Izvadite ih iz vode i odstranite im kožicu. Osušite ih i narežite na listiće.
4. Zagrijte 2-3 žlice maslinovog ulja i na tome popržite bademe i češnjak do zlatne boje.
5. Pomoću šupljikave žlice izvadite bademe i češnjak iz ulja te ih ostavite sa strane.
6. Položite bakalar na ulje i pržite s obje strane dok ne promjeni boju.
7. Vino izmiješajte sa žličicom gustina i malo limunovog soka te time podlijevajte bakalar.
8. Vratite bademe i češnjak u posudu s bakalarom.
9. Dodajte i listiće kadulje te vrlo malo kajenskog papra.
10. Posudu u kojoj kuhate povremeno protresite da se svi sastojci prožmu.
11. Kada vino prokuha smanjite vatru i kuhajte još nekih desetak minuta.
12. Kuhani bakalar posipajte sjeckanim peršinom."
četvrtak, 11. rujna 2008.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Kinder Lada cake This is very easy to bake cake,its made with soft chocolate biscuit ,bananas and cream of kinder lada cream! Kids love...
-
E pa ovaj sam recept pitala godinama svih koje sam poznavala,al nitko da shvati koji to ja bosanski kolac zelim radit i sad slucajno nadjoh ...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
to sto su igraci pali je zbog jake tramontane an moru ,tog dana Mislim da netrebam pisat recept za ovu svima poznatu tortu! Ako nekom treba ...
-
Ovo je izgleda vikend od kolaca,kako smo tortu popapali,u dva zalogaja to sam za sutra napravila cokoladne kocke...recept je jednostavan a ...
-
U mojoj kuhinji,moram to priznat,nema nekih velikih iznenadjenja! Najcesce se drzim onog sto sam jos od bake naucila! Za ovaj vikend sam se ...
-
najteze mi je smislit sto za rucak,a pogotovo sta moji unuci nevole zeleno,nece jest ni mnostvo tradicionalne dalmatinske hrane al evo laza...
-
moram priznat da sam ja veceras sve sastojke samlila,jer mi se nije sjeckalo,iako je neusporedivo bolja kad se sve sasjecka,i decki vole kad...
-
Ja vec godinama ne mogu zamisliti zivot bez naocala.Nama koji smo navikli na nosenje naocala ,a i koji bas i ne vidimo bez njih jako je vazn...
-
ovo je ispeceni prvi nadijev,kad se ohladi staviti vanilija kremu biskvit je od keksa ,maslaca ,ulja i mljevenog maka Svima preporucam ovu ...
Nema komentara:
Objavi komentar