četvrtak, 11. rujna 2008.

Voće i povrće: glavna jela

Voće i povrće: glavna jela: "Bakalar u bijelom vinu s bademima

SASTOJCI
600 g smrznutog fileta bakalara
100 ml bijelog vina
20 g badema
3 režnja
češnjaka
2-3 listića
kadulje
1 žličica
gustina
limunov sok
sol
papar
kajenski papar
maslinovo ulje


POSTUPAK


1. Bakalar odmrznite, narežite filete po pola te nasolite i popaprite.
2. Češnjak sitno nasjeckajte.
3. Bademe uronite u kipuću vodu na minutu. Izvadite ih iz vode i odstranite im kožicu. Osušite ih i narežite na listiće.
4. Zagrijte 2-3 žlice maslinovog ulja i na tome popržite bademe i češnjak do zlatne boje.
5. Pomoću šupljikave žlice izvadite bademe i češnjak iz ulja te ih ostavite sa strane.
6. Položite bakalar na ulje i pržite s obje strane dok ne promjeni boju.
7. Vino izmiješajte sa žličicom gustina i malo limunovog soka te time podlijevajte bakalar.
8. Vratite bademe i češnjak u posudu s bakalarom.
9. Dodajte i listiće kadulje te vrlo malo kajenskog papra.
10. Posudu u kojoj kuhate povremeno protresite da se svi sastojci prožmu.
11. Kada vino prokuha smanjite vatru i kuhajte još nekih desetak minuta.
12. Kuhani bakalar posipajte sjeckanim peršinom."

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi