Voće i povrće: Prvo kulinarsko natjecanje - krumpir: "SASTOJCI
4 krumpira(ne prevelika i približno iste veličine)
100 g luka
50 g pancete
4 kriške sira ementalera
kajenski papar
sol
maslinovo ulje
aluminijska folija
POSTUPAK
1. Krumpire ogulite, operite i osušite.
2. Svaki krumpir po dužini zarežite vodoravnim rezovima tako da pri dnu ostane spojen.
3. Luk i pancetu sitno nasjeckajte (ja sam ih nasjeckala u električnoj sjeckalici).
4. Pripremljenom smjesom od luka i pancete pomoću noža punite proreze na krumpiru.
5. Krumpir još malo posolite ovisno o slanoći pancete.
6. Aluminijsku foliju izrežite na 4 kvadrata te svaki premažite maslinovim uljem.
7. Stavite krumpire na foliju i svaki dobro zamotajte.
Pecite krumpire u foliji u dobro zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko sat vremena.
8. Ementaler izrežite na trakice.
9. Izvadite krumpir iz pećnice. Na foliji zarežite križ i rastvorite je.
10. Obložite svaki krumpir trakicama sira i posipajte s malo kajenskog papra.
11. Vratite krumpire u pećnicu na još desetak minuta da se sir zapeče.
NAPOMENA
Ovaj recept je preuzet iz Enciklopedije mediteranske kuhinje 10 „Povrće i prilozi“ ali je doživio par m"
četvrtak, 11. rujna 2008.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Kinder Lada cake This is very easy to bake cake,its made with soft chocolate biscuit ,bananas and cream of kinder lada cream! Kids love...
-
E pa ovaj sam recept pitala godinama svih koje sam poznavala,al nitko da shvati koji to ja bosanski kolac zelim radit i sad slucajno nadjoh ...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
to sto su igraci pali je zbog jake tramontane an moru ,tog dana Mislim da netrebam pisat recept za ovu svima poznatu tortu! Ako nekom treba ...
-
Ovo je izgleda vikend od kolaca,kako smo tortu popapali,u dva zalogaja to sam za sutra napravila cokoladne kocke...recept je jednostavan a ...
-
U mojoj kuhinji,moram to priznat,nema nekih velikih iznenadjenja! Najcesce se drzim onog sto sam jos od bake naucila! Za ovaj vikend sam se ...
-
najteze mi je smislit sto za rucak,a pogotovo sta moji unuci nevole zeleno,nece jest ni mnostvo tradicionalne dalmatinske hrane al evo laza...
-
moram priznat da sam ja veceras sve sastojke samlila,jer mi se nije sjeckalo,iako je neusporedivo bolja kad se sve sasjecka,i decki vole kad...
-
Ja vec godinama ne mogu zamisliti zivot bez naocala.Nama koji smo navikli na nosenje naocala ,a i koji bas i ne vidimo bez njih jako je vazn...
-
ovo je ispeceni prvi nadijev,kad se ohladi staviti vanilija kremu biskvit je od keksa ,maslaca ,ulja i mljevenog maka Svima preporucam ovu ...
Nema komentara:
Objavi komentar