četvrtak, 11. rujna 2008.

Voće i povrće: Prvo kulinarsko natjecanje - krumpir

Voće i povrće: Prvo kulinarsko natjecanje - krumpir: "SASTOJCI
4 krumpira(ne prevelika i približno iste veličine)
100 g luka
50 g pancete
4 kriške sira ementalera
kajenski papar
sol
maslinovo ulje
aluminijska folija




POSTUPAK

1. Krumpire ogulite, operite i osušite.
2. Svaki krumpir po dužini zarežite vodoravnim rezovima tako da pri dnu ostane spojen.
3. Luk i pancetu sitno nasjeckajte (ja sam ih nasjeckala u električnoj sjeckalici).
4. Pripremljenom smjesom od luka i pancete pomoću noža punite proreze na krumpiru.
5. Krumpir još malo posolite ovisno o slanoći pancete.
6. Aluminijsku foliju izrežite na 4 kvadrata te svaki premažite maslinovim uljem.
7. Stavite krumpire na foliju i svaki dobro zamotajte.
Pecite krumpire u foliji u dobro zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko sat vremena.
8. Ementaler izrežite na trakice.
9. Izvadite krumpir iz pećnice. Na foliji zarežite križ i rastvorite je.
10. Obložite svaki krumpir trakicama sira i posipajte s malo kajenskog papra.
11. Vratite krumpire u pećnicu na još desetak minuta da se sir zapeče.

NAPOMENA

Ovaj recept je preuzet iz Enciklopedije mediteranske kuhinje 10 „Povrće i prilozi“ ali je doživio par m"

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi