Dal mozete zamisliti Badnje vece bez fritula!Cijela Dalmacija mirise na fritule!Ja sam ih tek zamijesila i pocet cu ih za sat peci!Evo recepta moje bake bez raznih gluposti!
Jednostavne i ukusne FRITULE!
- 1/2 kg brasna tip.550
- 2 dcl jogurta
- 6 jusnih zlica secera
- mala zlicica soli/najmanja/
- kora od limuna i narance
- 1 kocka kvasca
- suvice/grozdjice i orah po zelji/
- 1 dcl rakije
- 1/2 lit.suncokretovog uljaza przenje
Priprema:
- u posudu rastopiti u mlakoj vodi oko 2 dcl. kvas,dodati zlicicu secera i zlicu brasna ,pomijesati i ostaviti da se dize!
- Brasno staviti u vecu posudu ,pomijesai jugurt,sol,secer i naribanu koricu
- dodati dignuti kvas i rakiju/tko voli moze staviti suvice i orahe/
- sve dobro tuci drvrnom zlicom dok se tijesto ne pocme odvajati od posude
- Ostaviti da se tijesto dize-treba doseci dvostruki obujam!
- Zagrijat ulje pa smanjiti vatru
- rukom uzeti tijesto,otkidat ga malom zlicom i stavljati u ulje,
- Fritule se brzo dignu i treba ih okretat i da vatra nije prejaka jer ce pocrniti-trebaju biti svjetlo zlatno zuteboje
- Gotove vaditi i posipati staub secerom
Nikad ih nisam jela, u mojoj zagrebačkoj obitelji se to nikad nije radilo. Već godinama se spremam to probati. Možda ove godine konačno dođe na red. Pozdrav Andrei:)
OdgovoriIzbriši