ponedjeljak, 24. prosinca 2007.

Fritule-tradicionalno dalmatinsko



Dal mozete zamisliti Badnje vece bez fritula!Cijela Dalmacija mirise na fritule!Ja sam ih tek zamijesila i pocet cu ih za sat peci!Evo recepta moje bake bez raznih gluposti!


Jednostavne i ukusne FRITULE!



  1. 1/2 kg brasna tip.550
  2. 2 dcl jogurta
  3. 6 jusnih zlica secera
  4. mala zlicica soli/najmanja/
  5. kora od limuna i narance
  6. 1 kocka kvasca
  7. suvice/grozdjice i orah po zelji/
  8. 1 dcl rakije
  9. 1/2 lit.suncokretovog uljaza przenje


Priprema:

  1. u posudu rastopiti u mlakoj vodi oko 2 dcl. kvas,dodati zlicicu secera i zlicu brasna ,pomijesati i ostaviti da se dize!
  2. Brasno staviti u vecu posudu ,pomijesai jugurt,sol,secer i naribanu koricu
  3. dodati dignuti kvas i rakiju/tko voli moze staviti suvice i orahe/
  4. sve dobro tuci drvrnom zlicom dok se tijesto ne pocme odvajati od posude
  5. Ostaviti da se tijesto dize-treba doseci dvostruki obujam!
  6. Zagrijat ulje pa smanjiti vatru
  7. rukom uzeti tijesto,otkidat ga malom zlicom i stavljati u ulje,
  8. Fritule se brzo dignu i treba ih okretat i da vatra nije prejaka jer ce pocrniti-trebaju biti svjetlo zlatno zuteboje
  9. Gotove vaditi i posipati staub secerom

1 komentar:

  1. Nikad ih nisam jela, u mojoj zagrebačkoj obitelji se to nikad nije radilo. Već godinama se spremam to probati. Možda ove godine konačno dođe na red. Pozdrav Andrei:)

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi