četvrtak, 8. svibnja 2008.

Recept za tradicionalne sitne Dalmatinske keksice-Hrvatski recept

Sto duze stoje to su ukusniji i tope se u ustima
Malo novcica i malo dobre volje i imat cete super kekse bez aditiva i konzervansa
Tako jednostavni za napravit a jako ukusni

Prhi keksi-tradicionalni Dalmatinski

Potrebno je:

  1. 1 kg brasna tip 500 ili 550
  2. 1/2 kg. maslaca ili margarina ili mijesano/moze i domaca mast/
  3. 5 kom zumanjaca i jedno cijelo jaje
  4. 10 zlica secera
  5. 1 zlicica morske soli
  6. 1 prasak za pecivo
  7. vanilija secer
  8. 100 grama cokolade za kuhanje
Priprema:

  • tuci zumanjca isecer i cijelo jaje
  • dodati maslac i dalje tuci
  • u brasno zamijesati prasak za pecivo,sol i vanilij secer
  • smijesu od brasna dodavati u jaja i maslac koliko god moze upiti
  • mozete u pocetku sve raditi mikserom a na kraju dobro razraditi rukama
  • tijesto s lazanjurom razvuci .Ne pretanko,boljje oko 1 cm debljine i raditi oblike po zelji
  • peci u ugrijanoj pecnici na 150-160 stupnjeva
  • keksi su gotovi kad dobiju blago zutu boju!
  • Ukrasiti rastopljenom cokoladom ili spajati s mermeladom!

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi