SRDELE-PANIRANI FILETI
Srdela je od davnine hranila puk.
Nasi ribari i njihove obitelji zahvaljuju zivot srdeli
Istraživanja su dokazala velike hranjive vrijednosti ove ribe "NAŠE hrane spasa¨
Ovo je stari splitski recept iz kuharice moje bake/Foscarini recept/
Panirani fileti srdele
Potrebno je za 4 osobe
24 srdele /srebrene,srednje velicine/
Ocistimo sredele,odstranimo glave i kost
Filete posoliti
Umak za breading:
3 velika jaja
6 žlica brasna
1 salica mlijeka
malo soli
začinskog bilja po zelji/bosiljak,mazuran/
pola litre biljnog ulja za przenje
Priprema:
Filete srdela umakati u umak od jaja
stavljati u ugrijano ulje i peci uz okretanje
Servirati tople ili hladne uz Tartar umak ili razne salate od sviježeg povrca!
Caša crnog vina se preporuca!Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Ajde sas cu probati,zvuci super!!!napisat cu ti kako je ispalo!!pozzz
OdgovoriIzbriši