ponedjeljak, 23. studenoga 2009.

SRDELE-Pohani filete



SRDELE-PANIRANI FILETI

Srdela je od davnine hranila puk.
Nasi ribari i njihove obitelji zahvaljuju  zivot srdeli
Istraživanja su dokazala velike hranjive vrijednosti ove ribe "NAŠE hrane spasa¨

Ovo je stari splitski recept iz kuharice moje bake/Foscarini recept/
  Panirani fileti srdele

Potrebno je za 4 osobe
24 srdele /srebrene,srednje velicine/
Ocistimo sredele,odstranimo glave i kost
Filete posoliti

Umak za breading:

3 velika jaja
6 žlica brasna
1 salica mlijeka
malo soli
začinskog bilja po zelji/bosiljak,mazuran/

pola litre biljnog ulja za przenje

Priprema:

Filete srdela umakati u umak od jaja
stavljati u ugrijano ulje i peci  uz okretanje

Servirati tople ili hladne uz Tartar umak ili razne salate od sviježeg povrca!

Caša crnog vina se preporuca!Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket


Bookmark and Share

1 komentar:

  1. Ajde sas cu probati,zvuci super!!!napisat cu ti kako je ispalo!!pozzz

    OdgovoriIzbriši

Popularni postovi