nedjelja, 21. veljače 2021.

Gibanica od starog kruha

Ovdje nema nikakve mudrolije ni tezine u izradi ,a koliko ce te imat gibanice ovisi o tome koliko.Vam je u kuci ostalo staroga kruha..ja sam ovo radila od pola francuza i to sve i korica i pupa na sitno izrezano!
SASTOJCI:
1.Suhi kruh
2.čaša jogurta +pola čase ulja za namakat kruh
3.časa kiselog vrhnja
4.časa svježeg sira
5.sitno nasjeckana panceta il slicno
6.malo soli,cevene mljevene paprike i papra po želji!
7.prasak za pecivo

PRIPREMA:
Stari kruh izrezat sto sitnije..malo posolit i prelit jogurtom  i uljem da omeksa.
U međuvremenu stuci jaja..dodati u smjesu svjezi sir,kiselo vrhnje,zacine i sve dobro izmjesati.
U cijelu smjesu sad umjesati kruh koji se topio i omeksao ..mjesati po potrebi jos zacina i prasak za pecivo na kraju.
Pecnicu ugrijat na 200 celzija i smjesu preliti u zamasćenu posudu oblila po želji,staviti pevi oko 45 min
USLAST ..jako.je gibanica ukusna i vruca i topla i hladna

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi