SASTOJCI
1.400 gr tjestenine fussili il slicne
2.konzerva 200gr tunjevune komadi
3.pola litre pasata od rajcica
4.2 glavice crvenog luka
5.3 do 4 česnja česnjaka
6.1 dcl maslinova ulja
7.zacini po zelji lovor il ruzmarin il slicno
PRIPREMA:
1.Isjeckani crveni i bijeli luk stavit na toplo ulje i posolit
2.mjesat dok ne omeksa i dodat pola litre pasata od rajcica..kuhati na lagano oko 20 min
3.u smjesu po potrebi dodati soli i secera i nek lagano kuha
4.u posudu uskuhat slanu vodu i skuhat al dente 400gr fussila..procjedit ih i zalit s malo maslinova ulja
SERVIRANJE:
Na tanjur stsviti tjesteninu..na vrh umak od tune..po zelji ribani parmezan i crni papar.
Priloh salata..leso blitva il leso kupus
USLAST
Nema komentara:
Objavi komentar