subota, 19. siječnja 2008.
Tjestenina s dimljenom vratinom u umaku od kadulje i bijelog vina — Coolinarika
Tjestenina s dimljenom vratinom u umaku od kadulje i bijelog vina — Coolinarika:
Evo nekoliko lijepih recepata moje kcerke!Ponosna sam sto se nastavlja tradicija dobre kuhinje u mojoj obitelji!
"Coolinarika.com logo
Tjestenina s dimljenom vratinom u umaku od kadulje i bijelog vina
Ovo je toliko jednostavan recept da mi je gotovo neugodno objaviti ga… Ipak nako silnih blagdanskih nakuhavanja dobro nam dođe i ponešto jednostavno.
Objavljeno:
02.01.2008.
Autor: Cuki
Cuki avatar
Zagreb, Hrvatska
Tjestenina s dimljenom vratinom u umaku od kadulje i bijelog vina
Vrijeme pripreme 45 min
ocjenaocjenaocjenaocjenaocjena
Trenutna ocjena 5 (16 glasova)
Sastojci za 4 osobe
dimljena vratina u umaku od kadulje i bijelog vina
250 - 300 g dimljene vratine
400 g pelata
1 glavica luka (ja sam koristila ljubičasti)
1 dcl bijelog vina
2 dcl vrhnja za kuhanje
4 - 5 suhih listića kadulje
sol
papar
tjestenina
300 g špageta No 3
voda
sol
Priprema
1. Vratninu narežite na kriške, pa zatim kriške na trakice.
2. Luk sitno, sitno nasjeckajte i posolite. Stavite ga u dublju tavu u kojoj ste zagrijali malo ulja i prepržite ga tek toliko da malo omekša i uhvati boju.
3. Luku dodajte narezanu vratinu te sve pirjajte uz povremeno dodavanje vode (vode dodajite vrlo malo prema potrebi)."
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Kinder Lada cake This is very easy to bake cake,its made with soft chocolate biscuit ,bananas and cream of kinder lada cream! Kids love...
-
E pa ovaj sam recept pitala godinama svih koje sam poznavala,al nitko da shvati koji to ja bosanski kolac zelim radit i sad slucajno nadjoh ...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
to sto su igraci pali je zbog jake tramontane an moru ,tog dana Mislim da netrebam pisat recept za ovu svima poznatu tortu! Ako nekom treba ...
-
Ovo je izgleda vikend od kolaca,kako smo tortu popapali,u dva zalogaja to sam za sutra napravila cokoladne kocke...recept je jednostavan a ...
-
U mojoj kuhinji,moram to priznat,nema nekih velikih iznenadjenja! Najcesce se drzim onog sto sam jos od bake naucila! Za ovaj vikend sam se ...
-
najteze mi je smislit sto za rucak,a pogotovo sta moji unuci nevole zeleno,nece jest ni mnostvo tradicionalne dalmatinske hrane al evo laza...
-
moram priznat da sam ja veceras sve sastojke samlila,jer mi se nije sjeckalo,iako je neusporedivo bolja kad se sve sasjecka,i decki vole kad...
-
Ja vec godinama ne mogu zamisliti zivot bez naocala.Nama koji smo navikli na nosenje naocala ,a i koji bas i ne vidimo bez njih jako je vazn...
-
ovo je ispeceni prvi nadijev,kad se ohladi staviti vanilija kremu biskvit je od keksa ,maslaca ,ulja i mljevenog maka Svima preporucam ovu ...
Nema komentara:
Objavi komentar