Nemam obicaj pisati o recepti koji nisu izvorno moji ali ovaj put radim iznimku jer mislim da ga treba sto vise domacica probati!!Jednostavan a tako ukusan!Probajte!!
Sastojci
| sastojci | |
|---|---|
| 2 cijela | jaja |
| 1 šalica | šećera |
| 2 paketića | vanilin šećera |
| 1 šalica | ulja |
| 1 i pol šalica | mlijeka |
| 1 šalica | brašna |
| pola šalice | pšenične krupice (grisa) |
| 2 i pol šalice | mljevenog maka |
| 1 paketić | praška za pecivo |
| 2 žlice | čokolade u prahu |
| 1 žlica | ruma |
| za premaz | |
| 6-7 žlica | marmelade od šipka |
| 1 žlica | meda |
| 1 žlica | ruma |
| čokoladna glazura | |
| 10 dag | čokolade sa 70% kakaa |
| 8 dag | maslaca |
| 2 žlice | vode |
- Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno, pšeničnu krupicu (gris), prašak za pecivo, čokoladu u prahu, mljeveni mak i rum.
- Izliti u namašteni i pobrašnjeni dublji lim za pečenje. Peći na 180 stupnjeva.
- Za premaz na pari razraditi rum, marmeladu i med, te namazati preko toplog kolača.
- Za glazuru sve sastojke otopiti na pari, i preliti preko hladnog kolača.
Nema komentara:
Objavi komentar