Volim ribu,dapace obozavam sve morsko i iz mora,frisko il s gradela,leso il frigano a bogme ni marinirana riba mi nije mrska.
Kao i sa svom drugom hranom,tako i recept za mariniranu ribu ima svako nase malo misto-svaki recept za marinadu je u osnovi isti osim sto se razlikuju po nekim detaljima.
Evo ovako je to spravljala moja baka ,pa sad dijelim s Vama..
mozda se pitate zasto sam se odlucila danas ovo napravit,razlog je jednostavan,mala peskarija je bila puna incuna,friskih a prodavali se po deset kuna.
Uzela sam 2 kila,odma smo onako tolih friganih poili za dorucak...taman su se unuci vratili iz skole..to man je lipo palo,malo se vrtili po vrtu,rezali voceke,marendali przene incune,neki popili malo bilog vina...i ostatak sam marinirala.
Cijeli postupak je jako jednostavan,zelim napomenut,naravno za one koji neznaju,glava incuna je dosta gorka,pa kad przim incune glavu odstranim,sve to lipo rukama,zavrnen glavu povucem utrobu i voila!cas posla,ako je sasvim friska,a drugu ja nebi ni kupila,netreba je prat,inace ako perete,znajte da je morate dobro osusiti jer se inace raspada pri przenju.
Sad ociscene incune dobro pobrasnimo i przimo u vrelom ulju,ja stavim suncokret + malo maslinovog!Pazite nemojte pripec,mora bit hrskava al nikako pripecena jer necete imat sta stavit pod zube!!!
Iz predhodno napisanog shvatili ste da przeni incun moze bit zasebno jelo,jedite a sta vam ostane marinirajte,riba je to bolja sto je duze ostavite u marinadi!
MARINADA:
uzmite za 1 kg.ribe kilo kapule/crvenog luka/,narezite ga na tanke fete,i stavite ubit na ulju gdje ste przili ribu,ko nesmije przeno ulje,nek stavi kapulu na malo vode sa zlicom maslinova ulja.
Posolite i lagano kuhajte dok kapula sasvim neomeksa,dodajte 2 dcl proseka,1 dcl domace vinske kvasine,pola zlicice secera i ostavite sve nek kuha.Grancicu ruzmarina operite i stavite da prokuha,malo papra u zrnu i dva ,tri lista lovora.
Kad je sve prokuhalo,omeksalo,maknite s vatre,poslagajte przene incune,protresite,po vrhu dodajte kriske limuna.Poklopite,nek odstoji par sati!
Ja nakon toga sve spremim u staklenke i jedemo kad nam padne napamet!Drzim ih u frizideru!
Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni postovi
-
Kinder Lada cake This is very easy to bake cake,its made with soft chocolate biscuit ,bananas and cream of kinder lada cream! Kids love...
-
E pa ovaj sam recept pitala godinama svih koje sam poznavala,al nitko da shvati koji to ja bosanski kolac zelim radit i sad slucajno nadjoh ...
-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
to sto su igraci pali je zbog jake tramontane an moru ,tog dana Mislim da netrebam pisat recept za ovu svima poznatu tortu! Ako nekom treba ...
-
Ovo je izgleda vikend od kolaca,kako smo tortu popapali,u dva zalogaja to sam za sutra napravila cokoladne kocke...recept je jednostavan a ...
-
U mojoj kuhinji,moram to priznat,nema nekih velikih iznenadjenja! Najcesce se drzim onog sto sam jos od bake naucila! Za ovaj vikend sam se ...
-
najteze mi je smislit sto za rucak,a pogotovo sta moji unuci nevole zeleno,nece jest ni mnostvo tradicionalne dalmatinske hrane al evo laza...
-
moram priznat da sam ja veceras sve sastojke samlila,jer mi se nije sjeckalo,iako je neusporedivo bolja kad se sve sasjecka,i decki vole kad...
-
Ja vec godinama ne mogu zamisliti zivot bez naocala.Nama koji smo navikli na nosenje naocala ,a i koji bas i ne vidimo bez njih jako je vazn...
-
ovo je ispeceni prvi nadijev,kad se ohladi staviti vanilija kremu biskvit je od keksa ,maslaca ,ulja i mljevenog maka Svima preporucam ovu ...
Nema komentara:
Objavi komentar